Bigfields

Bigfields de geschiedenis

Het begon allemaal in 1975, het jaar na de eerste Nederlandse voetbal finale in Munchen waarin we via live beelden ons land zagen verliezen tegen onze eeuwige ‘angst gegner’ de Duitsers. De meesten van ons speelden toen bij de ijshockey school in de Houtrusthallen in Den Haag. De Houtrust ijsbaan was de allereerste overdekte kunstijsbaan in Nederland. Een legendarisch gebouw waar de toeschouwers op woensdagmiddag al in de rij stonden om voor de wedstrijd van zaterdag een kaart te kunnen kopen. De geschiedenis van de Houtrusthallen gaat terug naar voor de 2e wereldoorlog toen er op de Houtrust een team speelde dat HH&YC heette (Haagse hockey & ijshockey club). Deze vereniging deed vooral veel aan veldhockey en probeerde daarnaast ook wat ijshockeyers op de schaats te krijgen, Amsterdam was op dat moment HET team in Nederland. Tijdens de oorlog werd de Houtrust door de Duitsers bezet en als paardenstal gebruikt en was er dus geen ijs en er werd dus niet gespeeld. Direct na de bevrijding lieten de Canadezen er geen gras over groeien, om hun sport te kunnen spelen lag er binnen no time weer ijs op de Houtrust. Zo kwam het ook dat er een geweldige internationale competitie opbloeide in Nederland met inzet van de vele Canadezen en Amerikanen die hier gelegerd waren in de jaren 50/60. Het team van HH&YC bestond voor de helft uit Canadezen en speelde menig Duits, Fins en Frans top team van de baan, dit waren geweldige wedstrijden waar de kranten de volgende dag vol van stonden. Zo gebeurde het dat Nederland een groot aantal snel groeiende ijshockey sterren kreeg die volgens de Canadeze school waren getraind en ijshockey in DenHaag zich kon meten met de besten spelers in Europa. Ijshockey was, anders als nu, echt een volks sport met tweemaal in de week een uitverkochte Houtrust met wel 1500 toeschouwers.

De geschiedenis van de Bigfield Boys gaat ook ver terug en wie zijn dat dan precies vraag je je af. Waarom heet het team Bigfield Boys en niet gewoon de Ducks, Canucks, Bears, of Panters. Dit soort namen zijn heel gewoon in de ijshockey wereld maar laten we elkaar geen mietje noemen, eigenlijk klinken deze namen toch net zo belachelijk en missen daarnaast ook nog eens een diepe achtergrond zoals de naam Bigfield wel heeft. De naam is midden jaren '90 van Houtrust gewijzigd in Bigfield Boys. Enkel en alleen uit respect voor de man, vriend en Coach die ons team bij elkaar heeft gehouden en  waar we al jaren plezier mee hebben namelijk - Bob GROOTVELD. Een grote veer ergens is hier zeker op zijn plaats daarom heet ons team sind de jaren '90 dus BIGFIELD Boys. Da's een logische !!

De gemiddelde leeftijd van team Bigfield is bijna 44 jaar en er schaatst dus (ook al is het niet meer zo snel) veel ervaring rond op het ijs. Het team is hecht, gezellig en aan elkaar gewaagd. Met vlagen heel goed ijshockey word gecombineerd met veel humor waardoor het team al meer dan 30 jaar in nagenoeg dezelfde samenstelling speelt.

De ijsbanen tour die wij in de loop van de jaren hebben gemaakt ging vanaf de Houtrust naar de Uithof waar toendertijd een speciale 2e hal naast de bestaande ijshal werd gebouwd voor ons, hier hebben wij een jaar of 10 gespeeld. Na een kleine omzwerving ( 2e divisie voor sommigen) in Leiden is het hele team uiteindelijk in Zoetermeer beland.

De vereniging de Zoetermeer Panters krijgt van ons dan ook alle lof voor de vriendelijke samenwerking en het ‘thuis’ gevoel dat wij na 7 jaar nog steeds hebben in Zoetermeer.

Rest nog de Bigfield slogan: “winnen is belangrijk maar kan op vele manieren, meer dan 30 jaar veel voor je team maten over hebben (niet alleen in de 4e periode) da’s pas echte winst!”

Selectie

  • Marcel van der Wallen
    Geboren: 31-03-1965
    Leeftijd: 54 jaar
  • Mario Teske
    Geboren: 13-03-1973
    Leeftijd: 46 jaar
  • Jurjen Thomas
    Geboren: 18-02-1964
    Leeftijd: 55 jaar
  • Ron Timmermans
    Geboren: 29-08-1966
    Leeftijd: 52 jaar
  • Folkert Kor
    Geboren: 18-12-1966
    Leeftijd: 52 jaar
  • Mark Moens
    Geboren: 13-01-1963
    Leeftijd: 56 jaar
  • Mike van Oel
    Geboren: 16-06-1965
    Leeftijd: 54 jaar
  • Eko Hogendoorn
    Geboren: 10-10-1977
    Leeftijd: 41 jaar
  • Harry Klein
    Geboren: 05-09-1963
    Leeftijd: 55 jaar
  • Jan van Berkel
    Geboren: 14-08-1959
    Leeftijd: 59 jaar
  • Frank Beusekamp
    Geboren: 20-02-1963
    Leeftijd: 56 jaar
  • Martin Bommezijn
    Geboren: 12-03-1963
    Leeftijd: 56 jaar
  • Geoffrey Delmontelyon
    Geboren: 13-09-1958
    Leeftijd: 60 jaar
  • Beau Dorsman
    Geboren: 23-01-1992
    Leeftijd: 27 jaar
  • COACHES & TEAMBEGELEIDERS